[dk] DR's underskud finansieret af medarbejderne

En lille underrapporteret anekdote omkring DR-byggeriet er, at man har valgt at lade medarbejderne finansiere en del af underskuddet med 24 kroner om dagen.Rygtet vil nemlig vide, at der var en plan om at maden skulle være gratis i den nye kantine i DR-byen, men efter at underskuddet voksede så voldsomt, blev den plan skrinlagt.Hvis man lige twister den lidt, betyder det at medarbejderne skal finansiere underskuddet med deres egne (beskattede) penge.Hvis vi antager at 2.000 medarbejdere om dagen spiser i kantinen, til 24 kr pr. måltid, bliver det til 48.000 kr om dagen. Med 230 arbejdsdage på et år bliver det til 1.1 million om året. Med den hast kan hullet lukkes på knap 550 år.Men nu er kantinen blevet lukket, og så tager det jo nok lidt længere ;)

6 comments

Hvem har betalt for maden udefra?
By Guan Yang on Fri, Dec 15, 06 at 06:02 · Reply
  Cancel
Tja, det er vel ikke medarbejdernes penge/mad til at starte med, medmindre det er en del af en aftale omkring ansættelsen. Hvis det var tilfældet kunne medarbejderne vel kræve erstatning pga. aftalebrud? Og hvis det bare har været en plan eller et rygte, så kan det vel ikke siges at have været en del af en aftale. "Også aftenenes julefrokoster i DR Byen er reddet, da der hentes mad udefra. " Hvorfor skriver de ikke den slags på et intranet fremfor at kategorisere det som en nyhed under "indland"? Tænk hvis private virksomheder kunne opkræve licenspenge til DR hvis de lagde information om deres kantine og julefrokoster ud på internettet.
  Cancel
rettelse: i det sidste afsnit skulle der have stået "opkræve licenspenge *fra* DR" og ikke " opkræve licenspenge til DR".
  Cancel
Der var en detalje jeg glemte, nemlig at man efter hvad jeg har hørt ikke har dimensioneret kantinen efter at der skal være plads til kasseapperater, men det skal der så nu, med kaos til følge. @Lau T: Selvfølgelig er de 24 kr medarbejderne betaler for frokosten deres egne penge.
By Lars Pind on Fri, Dec 15, 06 at 06:02 · Reply
  Cancel
Mon ikke de 24 kr. går til maden? Jeg tvivler på at det er nok til at betale for omkostningerne i forb. med kantinen og at der skulle være penge tilovers til at financiere resten af byggeriet.
  Cancel
Jo, men er de 650 mio ikke også et budgetmæssigt underskud? Det er vel ikke et minus på kontoen her og nu?
By Lars Pind on Fri, Dec 15, 06 at 06:02 · Reply
  Cancel

Leave a comment