0

[dk] Hvorfor jeg hellere vil køre end tage mols-linien

Nu prøvede vi det så, og jeg må konstatere, at jeg foretrækker at køre frem for at tage færgen fra Odden til Århus, når man skal mellem København og Århus.

Fordelene er ellers indlysende: Der er mindre tid bag rettet, og man kan i stedet slappe af, læse, gå rundt, spise lidt mad. Og prisen og tiden er cirka den samme.

Men ulemperne opvejer alligevel nemt fordelene:

  • Man skal tilpasse sig færgens sejlplan, så man ender tit med at køre lidt for stærkt eller vente lidt for længe i færgehavnen. Vil man være sikker skal man oven i købet reservere i forvejen.
  • Tiden bliver hakket i stykker: Man skal holde i kø til billetter og mens man venter på færgen, man skal køre ombord, pakke ting, skynde sig for at få anstændige pladser, pakke ned, vente på at køre ombord, osv. Det ender alligevel med at blive til meget spildtid.
  • Turen fra motorvejen slutter til Odden er ensporet og træls. Motorveje er mere behagelige, og vel også mere sikre at køre på.
  • Hvis færgen er forsinket, hvilket den var for os begge veje, er det hurtigere at køre.
  • Hvis færgen gynger meget, som den gjorde for os begge veje, kan man alligevel ikke læse og bruge tiden til noget, særligt hvis man som jeg ikke er særlig søstærk.
  • Maden er alligevel dårlig og alt for dyr.

Alt i alt vil jeg hellere køre hele vejen. Så langt er det jo heller ikke sammenlignet med en tur ned gennem Europa, som de fleste af os vel har prøvet nogle gange.

My Moblog

2 comments

Lars Buur
 

Jeg har en række forhandlere i Århus og kører frem og tilbage et par gange om måneden. Jeg holder fortsat af pausen på færgen og har valgt at købe et 10-turs kort (blue card). Med et blue card behøver man ikke reserverer plads og de garanterer at der altid er plads hvis man blot kommer fem minutter før afgang. Blue card holdere har også adgang til et specielt område så ræset med at finde plads er mindre. Mht. priser og vejene de sidste 40 km. er jeg helt enig! Hilsen Lars Buur
Read more
Read less
  Cancel
Lars Pind
 

å bekvemmeligheden, men det gør det ikke billigere. Jeg ser også at de har wi-fi på færgen, hvilket også er interessant, undtagen når der er så meget søgang som vi havde.]]>
Read more
Read less
  Cancel

Leave a comment