0

[dk] New Media Days - kunne det være sket i en blog?

Mygdal pegede på denne artikel i Børsen, om New Media Days, og det slog mig, hvordan det – udover at være luderjournalistik – aldrig ville kunne forekomme i en seriøs blog.

Forestil dig at du i en af de blogs du læser fandt denne meningsløse udtalelse ukritisk citeret:



Det gør de ved ikke at holde sig til jorden, men ved at bruge teknologien kreativt og give brugerne værdi. Det vil man kunne se på New Media Days – der bliver højt til loftet og samtidig fastgrund under fødderne. Vi kommer til at vise, hvordan de nye medier spiller,når de spiller rent.


Og hvad er de nye teknologier? PSP (wow), iPod (4 år gammel), Windows Media Center (har vi hørt om i mange år nu). Xbox (har også nogle år på bagen) og bredbånd (har vi også haft i nogle år, og vi ville have endnu mere, hvis vi havde det lige så godt som svenskerne).

Ville du ikke unsubscribe med det samme hvis du fandt noget tilsvarende i din RSS reader? Hvem er mest troværdig, blogs eller old media? Der gik i hvert fald lidt en prås op for mig, da jeg læste det her. Jeg er blevet så forvænt med kvaliteten af det jeg læser online, at jeg havde glemt hvor ringe aviserne kan slippe af sted med at være.

4 comments

Henrik Føhns
 

grunden til, at det sker i en avis og ikke i en blog, er, at avisen er et dagligt stykke tomt papir, der SKAL fyldes ud. Og det her er et eksempel på en pressemeddelelse, der bare er røget igennem, fordi der jo SKAL stå noget hver dag. Det er let, hurtigt og måske lidt for tæt på deadline. Men en blog har jo ikke et fast dagligt rum, der SKAL udfyldes. Ej heller en deadline. Derfor slipper kun de væsentlige ting med ind i en (ordentlig) blog. Tror jeg.... - føhns, www.fohns.dk
Read more
Read less
  Cancel
Lars Pind
 

Meget vigtig pointe. Og måske enkelte af de journalister der arbejder sådan et sted ikke er den hurtigste knallert på havnen, men lige præcis er der, fordi der er en tom avis der skal fyldes. Vi kommer til at se staben blive reduceret voldsomt, mit gæt er at 2/3 eller mere ryger, når en del af ydelsen bliver leveret af blogs og citizen journalists i stedet for deciderede mediehuse. Det kommer til at gøre ondt, men vi får bedre journalistik ud af det.
Read more
Read less
  Cancel
Henrik Føhns
 

nå, jeg hører lige i min øresnegl, at der var tale om et interview og ikke bare en bevidstløs viderebringelse af en pressemeddelelse. Så er der jo tale om det vi kalder "mikrofonholderi". Altid en trist ting at være vidne til/læser af......
Read more
Read less
  Cancel
Lars Pind
 

Og, ikke at forglemme, Børsen er "mediesponsor" på NewMediaDays (står nederste i spalten helt til venstre). Så det havde altsammen været helt fint, hvis artiklen havde været mærket "ANNONCE", som man har tradition for i de tilfælde at en reklame er designet til at ligne det redaktionelle indhold.
Read more
Read less
  Cancel

Leave a comment