0

[dk] Kald mig bare radikal

Jeg har i dag meldt mig ind i Det Radikale Venstre. Siden jeg fik stemmeret, har jeg ellers stemt Venstre, ud fra en forestilling om at det var den bedste måde at dreje samfundet over i en mere liberal retning. Men det er gået op for mig, at det ikke kommer til at ske, og at vi er for uenige om for meget.Muhammedkrisen var ikke overraskende mit tipping point. De toner, der kom fra de Radikale (og Uffe Ellemann-Jensen, for øvrigt) var fornuftige, mens det der kommer ud af regeringen og specielt DF får mine tæer til at krummes.I dag tog jeg mig sammen og læste de Radikales program på deres hjemmeside, og fandt mig selv enig i det meste—skat, integration, konkurrence, og andet.Jeg anser mig selv for liberal, men bryder mig ikke om den leflen for storkapitalen, som den ikke-ekstreme højrefløj traditionelt har for vane. Men for noget tid siden læste jeg op på “Radical Middle” og “Third Way”, og fandt det tiltalende. De Radikale ser ud til at ligge meget solidt i den lejr.Det der piner mig ved de radikale er imidlertid deres lidt for tætte forhold til socialdemokraterne. Socialdemokratiet står for alt hvad jeg ikke kan udstå ved den danske samfundsindretning, så det ville være svært at bære. Men i den nuværende politiske situation ser jeg ikke noget andet sted at gå hen med min stemme, og så kan man jo som medlem påvirke lidt indefra, hvis man ellers vil ofre tiden på det.

4 comments

Steffen Christensen
 

Sært, Lars, for jeg tror vi er ganske enige på mange områder -- men jeg kan ikke samstemme i din "Socialdemokratiet står for alt hvad jeg ikke kan udstå ved den danske samfundsindretning". For mig er det netop omvendt: Socialdemokraterne (og i det omfang De Radikale holder sig på den rigtige side af midten) står for en samfundsmodel, der er omfattende og søger løsninger, der ikke bare er rettet mod dem, der kan bære sig selv. Den danske samfundsindretning understreger netop, at fællesskabet bærer et ansvar, og faktisk er det netop den del af projektet, hvor jeg mener, at De Radikale svigter. (Det skal nok ikke degenerere til en diskussion om politisk ståsted, men det synes at have været dér, du kom fra med dit eget indlæg -- i samme retning: http://refresh.dk/blog/one-entry?entry_id=120990)
Read more
Read less
  Cancel
Lars Pind
 

Det er selvølgelig en st√¶rk formulering. Og der er rigtig meget godt i det danske system -- roligt, pænt, sikkert, velfungerende, ikke for mange fattige, rimeligt uddannelsesniveau. Og også det økonomiske -- god økonomi, fleksibelt arbejdsmarked, osv. Men jeg ser socialdemokratiet som repræsentant for gennemsnittet, for middelmådigheden, for arbejdstagermentaliteten. For et menneskesyn, hvor samfundet bedst ved hvad der er bedst for den enkelte, hvor alle skal have en sagsbehandler. Hvor det bedre kan betale sig at optimere i forhold til det offentliges virvar af skatteregler og støtteordninger end i forhold til egen produktivitet eller livsglæde. Det er et samfund der for mig føles klaustrofobisk, og for mig at se er det Socialdemokratiets projekt
Read more
Read less
  Cancel
Rasmus
 

Hehe - ligefrem politisk nu. Jamen, jeg håber bestmt du kan hæve niveauet ;) Der var jo tale om et nyt dansk liberalt alternativ - vist nok baseret på en stærk modvilje mod DF-lefleri og tildels amerikaner-lider. Lader desværre til at være gået i sig selv igen. Desværre er venstreorienterede nok mere motiverede for at organisere sig...det ligger lissom i kortene...
Read more
Read less
  Cancel
Lars Pind
 

Jeg overvejede en overgang at stifte mit eget parti, men det må blive ved tanken, det er vist ikke det, jeg vil bruge mit liv på. Det bliver interessant at lære dansk politik lidt bedre at kende -- jeg har det med at være mere inde i den amerkanske, den er lidt mere, hvad skal man sige -- slagfærdig ;)
Read more
Read less
  Cancel

Leave a comment